| |     latinica | english  
Насловна
Одлука о престанку важења Одлуке о укудању виза за улазак у Републику Србију за држављане ИР Иран, носиоце обичних пасоша

Обавештавамо да је Влада Републике Србије, на седници одржаној 08. октобра 2018. године, донела одлуку о престанку важења Одлуке о укидању виза за улазак у Р. Србију за држављане Исламске Републике Иран, носиоце обичних пасоша. Одлука је објављена у "Службеном гласнику РС", број 75/18 од 09.10.2018. године и ступа на снагу 17.10.2018. године. Од тог датума, држављанима ИР Иран, носиоцима обичних пасоша, за улазак, транзит и боравак на територији Р. Србије, виза је потребна.Суфинансирање пројеката који доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону.

http://www.dijaspora.gov.rs/konkurs-za-sufinansiranje-projekata-organizacija-iz-dijaspore/Амбасадор Живковић предао акредитивна писма, 9.мај 2013. године

Изванредни и опуномоћени амбасадор Р. Србије у ДР Конго, г. Радомир Живковић, предао је акредитивна писма Председнику ДР Конго Жозефу Кабила Кабанге 9. маја 2013. године.РАДОМИР ЖИВКОВИЋ АМБАСАДОР У КОНГУ

Радомир Живковић постављен је за амбасадора Србије у Демократској Републици Конго, објављено је у новом Службеном гласнику.
Указ о постављењу Живковића потписао је председник Србије Томислав Николић.
Дипломатски односи с Конгом успостављени су 1961. године. Договором земаља наследница бивше СФРЈ из марта 2012. Србији су припале зграде амбасаде и резиденције бивше СФРЈ у Киншаси.Учешће МСП И. Мркића на Самиту франкофоније у Киншаси 13-14. 10. 2012.

На управо завршеном Самиту франкофоније у Киншаси, ДР Конго, делегација Републике Србије коју је предводио МСП Иван Мркић, поред учешћа на конференцији, имала је серију разговора са домаћим водећим политичарима и министрима из других земаља учесница.
У сусретима са конгоанским председником Владе А. Мататом, председником Сената Л. К. Дондом, МИП Р. Цибандом, као и генералним секретаром владајуће партије председника Кабиле, Е. Босабом, извршена је исцрпна размена мишљења о билатералним односима две пријатељске земље и договорено је у ком правцу је даље развијати. Досадашња искуства показују да се велике могућности сарадње налазе у пољопривреди, изградњи инфраструктуре у Конгу, као и извозу наших машинских производа. Председник Кабила позвао је председника Србије Томислава Николића у посету Киншаси.
Мркић се у Киншаси у нашој амбасади срео са представником Војске Србије из нашег контигента у саставу мировних снага УН у ДР Конго, као и са конгоанским привредницима који послују са Србијом.
Министар је имао више одвојених сусрета са колегама из појединих земаља учесница - из Туниса, Египта, Јужног Судана, Екваторијалне Гвинеје, Тогоа, Малија, и том приликом предао је писма председника Томислава Николића за шефове држава ових земаља.
На маргинама конференције имао је размене мишљења са шефовима делегација Алжира, Лаоса, Чешке Републике, као и Македоније и Хрватске.
Домаћини су поклонили пажњу боравку министра Мркића који је у три наврата дао изјаве за националну телевизију ДР Конга.Вести
Одлука о престанку важења Одлуке о укудању виза за улазак у Републику Србију за држављане ИР Иран, носиоце обичних пасоша
Суфинансирање пројеката који доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону.
Амбасадор Живковић предао акредитивна писма, 9.мај 2013. године
РАДОМИР ЖИВКОВИЋ АМБАСАДОР У КОНГУ
Учешће МСП И. Мркића на Самиту франкофоније у Киншаси 13-14. 10. 2012.
Архива вести