| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 14:00 časova

Praznici

Adresa
Avenue de l Etoile 112
Gombe, KINŠASA
DR KONGO

Telefon (sekretarijat): +243 97 159 4988 Lokacija/Mapa
  Konzularna nadležnost
E-mail: serbambakin@gmail.com Počasni konzuli
Telefon (konz. poslovi): +243 99 1045488  
Veb sajt: http://www.kinshasa.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Ambasador Živković predao akreditivna pisma, 9.maj 2013. godine

Izvanredni i opunomoćeni ambasador R. Srbije u DR Kongo, g. Radomir Živković, predao je akreditivna pisma Predsedniku DR Kongo Žozefu Kabila Kabange 9. maja 2013. godine.

   


RADOMIR ŽIVKOVIĆ AMBASADOR U KONGU

Radomir Živković postavljen je za ambasadora Srbije u Demokratskoj Republici Kongo, objavljeno je u novom Službenom glasniku.
Ukaz o postavljenju Živkovića potpisao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić.
Diplomatski odnosi s Kongom uspostavljeni su 1961. godine. Dogovorom zemalja naslednica bivše SFRJ iz marta 2012. Srbiji su pripale zgrade ambasade i rezidencije bivše SFRJ u Kinšasi.

 


Učešće MSP I. Mrkića na Samitu frankofonije u Kinšasi 13-14. 10. 2012.

Na upravo završenom Samitu frankofonije u Kinšasi, DR Kongo, delegacija Republike Srbije koju je predvodio MSP Ivan Mrkić, pored učešća na konferenciji, imala je seriju razgovora sa domaćim vodećim političarima i ministrima iz drugih zemalja učesnica.
U susretima sa kongoanskim predsednikom Vlade A. Matatom, predsednikom Senata L. K. Dondom, MIP R. Cibandom, kao i generalnim sekretarom vladajuće partije predsednika Kabile, E. Bosabom, izvršena je iscrpna razmena mišljenja o bilateralnim odnosima dve prijateljske zemlje i dogovoreno je u kom pravcu je dalje razvijati. Dosadašnja iskustva pokazuju da se velike mogućnosti saradnje nalaze u poljoprivredi, izgradnji infrastrukture u Kongu, kao i izvozu naših mašinskih proizvoda. Predsednik Kabila pozvao je predsednika Srbije Tomislava Nikolića u posetu Kinšasi.
Mrkić se u Kinšasi u našoj ambasadi sreo sa predstavnikom Vojske Srbije iz našeg kontigenta u sastavu mirovnih snaga UN u DR Kongo, kao i sa kongoanskim privrednicima koji posluju sa Srbijom.
Ministar je imao više odvojenih susreta sa kolegama iz pojedinih zemalja učesnica - iz Tunisa, Egipta, Južnog Sudana, Ekvatorijalne Gvineje, Togoa, Malija, i tom prilikom predao je pisma predsednika Tomislava Nikolića za šefove država ovih zemalja.
Na marginama konferencije imao je razmene mišljenja sa šefovima delegacija Alžira, Laosa, Češke Republike, kao i Makedonije i Hrvatske.
Domaćini su poklonili pažnju boravku ministra Mrkića koji je u tri navrata dao izjave za nacionalnu televiziju DR Konga.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova