| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 14:00 часова

Празници

Адреса
112 Avenue de l`Etoile,
Gombe, КИНШАСА
КОНГО, ДР

  Локација/Мапа
  Конзуларна надлежност
Teлефон (секретаријат):  +243971594988 Почасни конзули
Телефон (конз. послови): +243 99 1045488  
Е-mail:  serbambakin@gmail.com  
Веб сајт: http://www.kinshasa.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Обједињена инструкција о издатим путним исправама у ДКП-изводи из МКР издатих од стране бивших СФРЈ

Обавештавамо све држављане Републике Србије који су рођени на територији бивших СФРЈ, а који у претходном периоду нису покренулим поступак за упис у матичне књиге Републике Србије, да без одлагања покрену одговарајуће управне поступке из надлежности Министарства за државну управу и локалну самоуправу и регулишу обавезу уписа у МКР у Републици Србији.Такође, надлежне полицијске управе МУП у Републици Србији које буду решавале по захтевима за издавање ПИ поднетих у ДКП захтевати допуне захтева са ажурним подацимао упису у матичне књиге Републике Србије, тако да странке неће бити у могућности да прибаве нове путне исправе уколико приликом подношења захтева буду прилагали изводе из матичне књиге рођених које су издали органи из бивше СФРЈ.


Одлука о укудању виза за улазак у Републику Србију за држављане Антигва и Барбуда, Гренада, Комонвелт Доминика, и Тринидад и Тобаго

Обавештавамо да је Влада Р. Србије, на седници одржаној 25. октобра 2018. године, донела Одлуку о укидању виза за држављане Антигва и Барбуда, Гренада, Комонвелт Доминика и Тринидад и Тобаго, носиоци свих пасоша, према којој они могу да улазе, транзитирају и бораве на територији Р. Србије до деведесет (90) дана од датума уласка у Р. Србију, у периодуод сто осамдесет (180) дана, уколико не постоје сметње из чл. 15. Закона о странцима. Одлука је објављена у "Службеном гласнику Републике Србије" бр. 81/2018 од 26. октобра 2018. године, а ступила је на снагу даном објављивања за држављане Антигва и Барбуда, Гренада и Комонвелт Доминика,за држављане Тринидад и Тобаго Одлука је ступила на снагу 03. новембра 2018.године. Држављани наведених држава, носиоци свих пасоша, који не желе да уђу и бораве на територији Р. Србије у периоду који је дужи од 90 дана, или да се школују, живе, запосле се, баве се медијском делатношћу или неким другим активностима, дужни су да поднесу захтев за визу пре уласка на територију Р. Србије.

 


Одлука Владе ИР Иран о стављању ван снаге безвизног режима за држављане Р. Србије, носиоце обичних пасоша

Обавештавамо да је Амбасада ИР Иран у Београду информисала, нотом од 17. октобра 2018. године, да је Влада ИР Иран, на основу реципроцитета, донела Одлуку о стављању ван снаге Одлуку о безвизном режиму за држављане Р. Србије, носиоце обичних пасоша. Одлука ступа на снагу 25.10.2018.године и од тог датума, држављанима Р. Србије за улазак и боравак на територији ИР Иран, виза је потребна.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова