| |     latinica | english  
Насловна
Учешће МСП И. Мркића на Самиту франкофоније у Киншаси 13-14. 10. 2012.

На управо завршеном Самиту франкофоније у Киншаси, ДР Конго, делегација Републике Србије коју је предводио МСП Иван Мркић, поред учешћа на конференцији, имала је серију разговора са домаћим водећим политичарима и министрима из других земаља учесница.
У сусретима са конгоанским председником Владе А. Мататом, председником Сената Л. К. Дондом, МИП Р. Цибандом, као и генералним секретаром владајуће партије председника Кабиле, Е. Босабом, извршена је исцрпна размена мишљења о билатералним односима две пријатељске земље и договорено је у ком правцу је даље развијати. Досадашња искуства показују да се велике могућности сарадње налазе у пољопривреди, изградњи инфраструктуре у Конгу, као и извозу наших машинских производа. Председник Кабила позвао је председника Србије Томислава Николића у посету Киншаси.
Мркић се у Киншаси у нашој амбасади срео са представником Војске Србије из нашег контигента у саставу мировних снага УН у ДР Конго, као и са конгоанским привредницима који послују са Србијом.
Министар је имао више одвојених сусрета са колегама из појединих земаља учесница - из Туниса, Египта, Јужног Судана, Екваторијалне Гвинеје, Тогоа, Малија, и том приликом предао је писма председника Томислава Николића за шефове држава ових земаља.
На маргинама конференције имао је размене мишљења са шефовима делегација Алжира, Лаоса, Чешке Републике, као и Македоније и Хрватске.
Домаћини су поклонили пажњу боравку министра Мркића који је у три наврата дао изјаве за националну телевизију ДР Конга.


Верзија за штампу
Вести
Обједињена инструкција о издатим путним исправама у ДКП-изводи из МКР издатих од стране бивших СФРЈ
Одлука о укудању виза за улазак у Републику Србију за држављане Антигва и Барбуда, Гренада, Комонвелт Доминика, и Тринидад и Тобаго
Одлука Владе ИР Иран о стављању ван снаге безвизног режима за држављане Р. Србије, носиоце обичних пасоша
Одлука о престанку важења Одлуке о укудању виза за улазак у Републику Србију за држављане ИР Иран, носиоце обичних пасоша
Суфинансирање пројеката који доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону.
Амбасадор Живковић предао акредитивна писма, 9.мај 2013. године
РАДОМИР ЖИВКОВИЋ АМБАСАДОР У КОНГУ
Учешће МСП И. Мркића на Самиту франкофоније у Киншаси 13-14. 10. 2012.
Архива вести